Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

Acompanyament i Orientació a l’Alumnat de l’ESO i batxillerat: Preparant el Futur Acadèmic i Professional

Acompanyament i Orientació a l’Alumnat de l’ESO i batxillerat: Preparant el Futur Acadèmic i Professional

La formació i orientació dels estudiants és una peça fonamental en el seu desenvolupament personal i professional. A la nostra escola, ens esforcem per oferir a l’alumnat de 3r d’ESO, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat una guia completa per ajudar-los a prendre decisions informades i adequades per al seu futur. A continuació, us presentem com fem aquest acompanyament en cada etapa.

Orientació a 3r d’ESO: Escollir l’Itinerari

A 3r d’ESO, els estudiants es troben en un moment clau per a la seva formació acadèmica, on han de triar l’itinerari que seguiran a 4t d’ESO. La nostra escola ofereix una sèrie d’activitats i recursos per ajudar-los en aquesta decisió:

 • Sessions d’Orientació: Es realitzen sessions informatives per part de les tutores i direcció pedagògica on es presenten els diferents itineraris disponibles i les seves implicacions futures. A través d’aquestes sessions, els alumnes poden conèixer millor les opcions i les oportunitats que cada itinerari ofereix.
 • Tutories Individualitzades: Cada estudiant té accés a tutories personalitzades amb les tutores que els ajuda a explorar els seus interessos, habilitats i aspiracions acadèmiques i professionals.
 • Xerrades d’Alumnes de 4t d’ESO: Organitzem xerrades amb alumnes de 4t d’ESO perquè comparteixin les seves experiències i perspectives sobre els itineraris que han escollit. Aquestes xerrades permeten als estudiants de 3r d’ESO entendre millor les opcions i rebre consells de primera mà.

Orientació a 4t d’ESO: Preparant el Batxillerat

Quan arriben a 4t d’ESO, els estudiants han de decidir quin tipus de batxillerat volen cursar. Aquesta elecció és crucial per la seva formació acadèmica futura i per les possibles sortides professionals. Per això, des de l’escola, oferim:

 • Xerrades Informatives: Es duen a terme xerrades amb professors/es i exalumnes que expliquen les diferents modalitats de batxillerat, així com les possibilitats que cada una ofereix a nivell acadèmic i professional.
 • Sessions d’Orientació Professional: Col·laborem amb professionals de diferents sectors que expliquen les seves experiències laborals i les exigències formatives de les seves professions, ajudant els alumnes a comprendre millor les opcions disponibles.
 • Tutories Individualitzades amb els Tutors: Els tutors de 4t d’ESO ofereixen tutories individualitzades per a cada estudiant, on es treballen de manera personalitzada les inquietuds i dubtes sobre la tria del batxillerat i s’ofereix una orientació ajustada a les necessitats de cada alumne.

Orientació a 2n de Batxillerat: Triant les Sortides Professionals

En el segon curs de Batxillerat, els estudiants es troben davant una decisió crucial: optar per la universitat o la formació professional. Per facilitar aquesta elecció, oferim diverses eines i activitats:

 • Orientació Universitària i de formació professional: Oferim informació detallada sobre les diferents universitats, graus i requisits d’accés. Organitzem sessions amb universitats que expliquen els seus programes acadèmics i les oportunitats que ofereixen.
 • Jornades de Portes Obertes: Facilitem l’assistència a jornades de portes obertes a diverses universitats i centres de formació professional per tal que els estudiants puguin conèixer de prop les instal·lacions i programes.
 • Visita al Saló de l’Ensenyament: Organitzem la visita al Saló de l’Ensenyament en horari escolar, on els estudiants poden explorar les ofertes educatives de diverses universitats, escoles superiors i centres de formació professional, així com conèixer de primera mà les diferents opcions formatives i professionals disponibles.
 • Tallers de Competències Professionals: Aquests tallers estan enfocats a desenvolupar habilitats clau que seran útils en el mercat laboral, com ara la resolució de problemes, el treball en equip i les habilitats de comunicació.
 • Orientació del Coordinador de les PAU: A més, el coordinador de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) ofereix orientació específica sobre la preparació de les proves, els requisits d’accés i les estratègies per aconseguir els millors resultats possibles, facilitant així la transició cap a la universitat.

L’objectiu de la nostra escola és assegurar que cada estudiant tingui les eines i el suport necessaris per prendre decisions informades i encertades sobre el seu futur acadèmic i professional. Creiem fermament que, a través d’aquest acompanyament i orientació, podem ajudar els nostres estudiants a construir un futur brillant i ple d’oportunitats.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website