Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

Serveis de l’escola

L’oferta educativa de FEDAC Amílcar es complementa amb tot un conjunt de serveis i activitats amb l’objectiu d’oferir a les famílies i als alumnes una oferta integral, alineat amb el projecte educatiu de centre.

L’oferta del conjunt d’aquests serveis i activitats també pretén donar resposta a les diverses demandes de les famílies en àmbits com els dels serveis de menjador o acollida, i, alhora, ampliar la franja d’horari d’atenció als alumnes. Molts dels nostres serveis estan oberts a infants i joves d’altres escoles del barri.

Menjador

Oferim el servei de migdia i menjador de 13h a 15h. A la cuina de l’escola, gestionada per l’empresa Serunion, s’elabora cada dia el dinar segons les pautes d’una nutricionista. A més, alguns dels aliments provenen de l’agricultura ecològica i de proximitat. Preparem també menús adaptats a les diferents intoleràncies.

Així mateix, els pares que ho desitgin poden compartir un dia el dinar amb els seus fills si prèviament ho sol·liciten.

Monitoratge

A més de dinar, durant el temps de migdia un equip de monitoratge s’encarrega de dur a terme diferents activitats amb els alumnes:

  • Alumnes d’infantil-3: Els nens i nenes poden fer la migdiada, acompanyats de les seves monitores, o realitzar les activitats preparades per a aquesta franja del migdia.
  • Alumnes des d’infantil-4 a 4t de primària: Els alumnes tenen un temps de jocs dirigits amb els monitors.
  • Alumnes a partir de 5è de primària: Els alumnes més grans gaudeixen de temps lliure i de temps de treball i estudi.

Compra de roba escolar

Oferim el servei de compra de l’equipament escolar (bates, roba esportiva, etc.) a través de la plataforma de l’empresa Rompoda. Un cop realitzada la compra a la botiga online, en uns dies podreu recollir la vostra comanda a l’escola.

Orientació psicopedagògica

A FEDAC Amílcar comptem amb un servei d’assessorament psicopedagògic, que dona resposta a qualsevol demanda o necessitat relacionada amb l’aprenentatge o l’evolució emocional dels alumnes.

La nostra psicopedagoga treballa estretament amb les direccions pedagògiques de les quatre etapes educatives de l’escola, dins la Comissió d’Atenció a la Diversitat (CAD).

Aquest servei complementa el seguiment del procés de desenvolupament personal i acadèmic que cada tutor realitza amb els alumnes a l’aula.

Altres serveis

Vetlladora

Oferim el servei de vetlladora per a aquells alumnes amb necessitats educatives especials. En coordinació constant amb l’àrea d’Orientació Psicopedagògica, la vetlladora atén dins de l’aula aquells alumnes que ho necessiten.

L’escola complementa les hores de vetlladora que ofereix el departament d’Educació fins a cobrir tot l’horari escolar.

Auxiliar de conversa en anglès

A FEDAC Amílcar participem en un programa d’incorporació d’auxiliars de conversa en llengua anglesa. Aquest programa permet que joves procedents de països de parla anglesa s’integrin en activitats a l’aula per ajudar els alumnes a millorar la competència comunicativa en anglès, tot donant suport als mestres d’aquesta àrea a totes les etapes educatives (infantil, primària, secundària i batxillerat).

Grups CREC

Els grups CREC són l’esplai de la FEDAC: un espai humà i cristià on animadors i joves viuen una experiència d’amistat en grup en el marc de trobades, sortides o colònies. Els grups CREC formen part de l’àrea de Recerca i Sentit de la FEDAC.

Els grups CREC es troben fora de l’horari escolar (migdies o tardes) i estan oberts als alumnes a partir de 5è de primària. També hi poden participar nois i noies de fora la FEDAC.

Manteniment TIC

Donada la rellevància de les eines TIC a l’escola, a la FEDAC disposem de personal específic dedicat al manteniment i l’organització de les eines informàtiques del centre. Un tècnic de manteniment TIC treballa dos dies a la setmana a l’escola per garantir que els equips i la xarxa funcionen en condicions òptimes.

Activitats coescolars

Les activitats coescolars tenen lloc fora de l’horari escolar i estan obertes tant als alumnes de FEDAC Amílcar com d’altres escoles del barri. Aquestes activitats permeten aprofundir en el desenvolupament integral dels alumnes tot donant resposta a les seves habilitats, necessitats i interessos personals.

La programació de les activitats coescolars contempla el treball en equip i el desenvolupament dels talents personals en àmbits tan diversos com l’artístic, el musical, l’esportiu…

Consulta els detalls de les activitats coescolars d’aquest curs al pdf.

Casal d’estiu

Durant el mes de juliol i els primers dies de setembre, organitzem un casal d’estiu a l’escola. El casal és una proposta d’educació en el lleure oberta a tothom, tant a alumnes de la FEDAC com d’altres centres.

El casal s’ofereix en horari de 9h a 17h (amb dinar elaborat a la cuina de l’escola inclòs). També hi ha la possibilitat d’assistir al casal en una determinada franja horària, en funció de les necessitats de les famílies.

Neteja i manteniment

L’empresa Serunion gestiona el personal de neteja de l’escola. Alhora, comptem amb una persona a l’equip encarregada del manteniment i les reparacions dels edificis, el pati i el poliesportiu de l’escola.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website