Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

La nostra història

La nostra escola, fundada per les germanes Dominiques de l’Anunciata, fa més de 140 anys que porta a terme el somni educatiu del Pare Coll. L’any 2010 la fundació educativa FEDAC, que engloba les 24 escoles de les Dominiques de l’Anunciata a Catalunya, assumeix la titularitat de l’antiga escola. Ens convertim, aleshores, en FEDAC Amílcar i entrem en un procés de transformació i innovació pedagògica sense oblidar les nostres arrels.

2007
Creació de la comissió d’estudi
Creació de la comissió d’estudi

Es forma la comissió per estudiar i dissenyar el procés de creació d’una fundació que assumeixi la titularitat de les escoles de les Dominiques de l’Anunciata de Catalunya. També es redacta el primer pla estratègic FEDAC.

 

2009
Naixement de la FEDAC
Naixement de la FEDAC

Constitució i posada en funcionament de la Fundació Educativa Privada Dominiques de l’Anunciata Pare Coll (FEDAC), amb les 24 escoles de les Dominiques de l’Anunciata de Catalunya.

2010
Primer pla estratègic i primer congrés FEDAC
Primer pla estratègic i primer congrés FEDAC

Entre el 2010 i el 2013 creem les primeres sinergies entre les 24 escoles FEDAC, que apliquen amb èxit el primer pla estratègic de la fundació. Aquest període culmina l’any 2013 amb la celebració a Vic del primer congrés FEDAC.

2013
Inici del procés participatiu #avuixdemà
Inici del procés participatiu #avuixdemà

Entre el 2013 i el 2016 impulsem el procés participatiu #avuixdemà amb la implicació de tota la FEDAC. Recollim aportacions de tota la comunitat educativa sobre com ha de ser l’escola del segle XXI i impulsar, així, la creació d’un nou pla estratègic per a les 24 escoles.

2016
Segon congrés FEDAC
Segon congrés FEDAC

Presentem els 24 Reptes de l’escola del segle XXI amb l’organització del segon congrés FEDAC. Al llarg del 2016, apropem els 24 Reptes a tot el territori amb sessions congressuals a Barcelona, Manresa, Girona i Santa Coloma de Gramenet. Oriol Junqueras, Montserrat del Pozo, Christian Felber i Siro López són alguns dels ponents que participen en aquestes sessions congressuals #avuixdemà.

2019
10è aniversari de la FEDAC
10è aniversari de la FEDAC

Celebrem els 10 anys de la FEDAC al Palau de la Música Catalana. Durant l’acte, homenatgem les nostres arrels i sembrem la llavor per continuar fent créixer els somnis i les experiències memorables a les nostres escoles durant els propers anys.

Presentació de l’#avuixdemà2024
Presentació de l’#avuixdemà2024

Organitzem la jornada #avuixdemà2024, que té lloc simultàniament a quatre escoles-seu, per presentar en societat el segon pla estratègic de la FEDAC. Mestres speakers donen a conèixer els elements més innovadors de l’#avuixdemà2024; i s’ofereix també als participants la possibilitat de participar en talles pràctics.

2021
L’Escola Xarxa s’incorpora a la FEDAC
L’Escola Xarxa s’incorpora a la FEDAC

L’1 de setembre de 2021 l’Escola Xarxa de Berga s’integra a la FEDAC, de manera que ja som una institució formada per 25 escoles de Catalunya. L’Escola Xarxa és tot un referent educatiu a la comarca del Berguedà, amb una oferta educativa que abarca des de la llar d’infants fins a estudis de batxillerat i cicles formatius.

2022
Dues noves escoles al projecte educatiu FEDAC
Dues noves escoles al projecte educatiu FEDAC

El Col·legi Yglesias de Canet de Mar s’incorpora a la fundació i passa a ser FEDAC Yglesias. FEDAC Yglesias amb FEDAC Canet creen un projecte educatiu únic al municipi que abraça des de l’etapa d’educació infantil fins a educació secundària. També s’integra a FEDAC el Col·legi Virgen del Carmen, que permetrà ampliar instal·lacions i oferta educativa de l’escola FEDAC Santa Coloma.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website