Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

APS: Aprèn, participa i dona: Banc de Sang

APS: Aprèn, participa i dona: Banc de Sang

Els alumnes de 3r d’ESO de la nostra escola, FEDAC Amílcar, han tingut l’oportunitat de participar en una campanya de donació de sang en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya desenvolupant un Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS). El passat dimecres 25 de gener es van apropar a la nostra sala d’actes 52 persones a donar sang i es van aconseguir 47 donacions. Quinze persones van donar sang per primera vegada.

L’Aprenentatge i Servei és una proposta que obre l’escola als problemes, als reptes i a les necessitats de l’entorn. Vol educar per a la vida i vol mostrar el que no va prou bé i que cal millorar. Pretén conscienciar infants i joves que l’acció de cadascú d’ells i la suma de tots els esforços pot incidir en el bé de la comunitat.

El projecte  “Aprèn, participa i dona” realitzat per primera vegada durant el curs escolar 2016-17 ha estat una oportunitat que ha tingut l’alumnat per col·laborar en la tasca de recollir sang entenent, o bé per experiència personal o bé a través del projecte, la urgència de comptar amb unes bones reserves de sang.

El grup destinatari ha estat la mateixa entitat Banc de Sang i de Teixits de Catalunya amb qui vàrem compartir la tasca de l’aprenentatge i la campanya de donació de Sang. En el temari de biologia de 3r d’ESO s’inclou el tema de la sang, per aquest motiu, aquest APS serveix d’ampliació dels seus continguts i alhora representa una oportunitat pels alumnes de 3r d’ESO per reflexionar sobre la necessitat que tenim al país de garantir unes bones reserves de sang per als hospitals i els permet fer un voluntariat dins del mateix entorn escolar.

A més a més, des de la matèria de Visual i Plàstica els nois i noies han ideat el logo i l’eslògan que apareix al cartell que anuncia la campanya de donació de sang.

Els objectius d’aprenentatge que ens hem plantejat per a aquest projecte són:

1- Conèixer l’organització interna i l’impacte social del Banc de Sang i de Teixits.

2- Classificar els possibles donants segons la naturalesa sanguínia.

3- Implicar a l’alumnat de 3r d’ESO en un projecte solidari vinculat a una realitat externa al centre.

4- Participar en la planificació i realització d’una campanya de donació de sang amb una entitat externa.

5- Incentivar l’autonomia i el compromís dels alumnes de 3r d’ESO a l’hora d’organitzar la donació de sang.

#grupscrec, #CreaActivitat, #tutopia, #interioritat, #passió

https://www.instagram.com/donarsang/

CreaEscola Quality Certificate for Education Website