Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

Començament de curs

Començament de curs

Aqueta setmana han començat a arribar a l’escola els primers alumnes, dilluns els d’Infantil i Primària a l’escola i avui dimecres ho fan els alumnes de Secundària i Batxillerat. Aquest començament de curs 2022-2023 s’introdueixen diversos aspectes a tenir en compte que us detallem a continuació.


En primer lloc, cal parlar del Pla General de Centre. Aquest document recull els principis de funcionament del curs en relació als horaris d’entrada i sortida de cada nivell, el calendari escolar, les sortides programades i l’organització del curs. En breu les famílies podran consultar-lo a la plana web de l’escola i el rebran mitjançant un comunicat per Clickedu.


En matèria dels horaris d’entrada i sortida, aquests variaran depenent del nivell dels estudiants. Des de I3 a I5 els estudiants entraran a les 8:55h i les 14:55h i sortiran a les 12:50h i les 16:50h per les següents portes: I3 per la porta del carrer Vilapiscina; I4 per la porta principal; i I5 per la porta del carrer Amílcar.
Els estudiants de Primària podran entrar a les 8:55h i les 14:55h i sortiran a les 17:00h per la porta petita de la plaça Santa Eulàlia. A partir del dijous 8 de setembre, les entrades i sortides de Secundària i Batxillerat es faran en els horaris habituals de 8h a 17h.


D’altra banda, d’acord amb el Departament d’Educació, s’ha determinat que “la darrera hora diària dels alumnes d’Educació Infantil i Primària sigui una hora d’activitat de lleure educatiu”. Des de l’Escola es garanteix que aquesta hora estarà coberta per professorat del centre i, per tant, s’atendrà a l’alumnat fins a l’hora de sortida habitual (17h).


En relació amb el Calendari Escolar, l’escola ha enviat un comunicat amb totes les dates significatives a les famílies. També han rebut aquest document mitjançant l’aplicatiu ClickEdu.


D’altra banda, les famílies que van adquirir els llibres mitjançant la web de l’escola al mes de juliol els trobaran el primer dia de classe a les respectives aules. Si s’ha realitzat una compra posterior, els rebran al llarg de les primeres setmanes de curs. Pel que fa a les llicències digitals, s’estan activant aquests dies i se n’explicarà el funcionament als estudiants directament a l’aula.


També aprofitem aquesta notícia per comunicar-vos comuniquem que es produeix un canvi a l’Equip Directiu. En els nivells de Secundària i Batxillerat aquest curs 2022-23 en Daniel Fernández (cap d’estudis) deixa pas a la Clara Pérez en el càrrec. Us recordem també que la FEDAC aposta per una cultura TEAL i d’autogestió. Seguint aquesta línia, enguany es mantenen les sis figures a l’estructura organitzativa de la nostra escola: LEM (Líder En Mi), Shaker (dinamitzadora), +Art (art i decoració), AIP (Agent Impulsor Participació Democràtica), Mentor (referent educadors/es i alumnat novells) i Comunicació (xarxes socials i imatge corporativa). Endemés, el Claustre d’Educadors, el Consell Escolar i el centre educatiu limiten l’ús del telèfon mòbil per part de l’alumnat només a activitats didàctiques a l’aula pautades pels diferents educadors i educadores. Així doncs, l’alumnat no pot utilitzar cap dispositiu mòbil durant la jornada escolar (aules, passadissos, patis, menjador, canvis de classe…). En cas de retirada del dispositiu per part d’un membre de la Comunitat Educativa, es demana que sigui la mare o el pare de l’alumne en qüestió qui el vingui a recollir a la Direcció General del centre. En aquesta línia, durant els primers dies de classe membres de l’Equip Directiu passaran per les aules a explicar acuradament la normativa a l’alumnat.
Pel que fa a les reunions, aquest curs acadèmic es realitzaran en format presencial. Properament es comunicaran a les famílies el dia i hora de cada nivell educatiu.

Com a darrera informació, des de l’escola estem actualitzant les dades corresponents al curs 2022-2023 en el nostre aplicatiu Clickedu. En els propers dies les famílies podran anar consultant l’assignació d’aules, els horaris dels diferents nivells, l’adjudicació de matèries, així com els educadors i educadores assignats als diferents grups. Com ja sabreu, tenim per davant una important reestructuració curricular arran de l’aplicació de la nova llei d’educació LOMLOE. Us mantindrem informats dels canvis o noves disposicions tan aviat com en tinguem constància.

#totssomun      #passiópereducar       #xerpa

CreaEscola Quality Certificate for Education Website