Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

Conferència sobre l’optimisme

Conferència sobre l’optimisme

El passat 26 d’abril l’AMPA de FEDAC Amílcar va convidar Víctor Küppers a realitzar una conferència sobre l’optimisme en un món com el nostre, que sembla que ens convidi a tot el contrari.

La intervenció de Küppers va començar reflexionant sobre el fet de perdre el nostre alè vital. Arran d’aquesta actitud, moltes persones acostumen a mostrar la seva pitjor versió. Tot i així, cal tirar endavant malgrat l’adversitat. 

Un es pot permetre estar trist i enutjar-se, però paga la pensar sortir d’aquesta espiral. Per fer-ho cal tenir present que l’actitud l’escull un mateix en cada moment, però el que ens passa no. Cal que prenguem consciència que sovint hem de parar i pensar sobre l’actitud que volem adoptar.

Sobre aquesta idea bàsica, Küppers ha parlat dels tres hàbits optimistes necessaris per ser feliç: ser alegre, ser bona persona i ser llest. Pel que fa al primer, hem de centrar-nos en el que podem canviar elaborant un cercle de control. Evidentment un es pot enfadar, però ens hem de desfogar, respirar i passar al següent estadi. Una de les forces que ens poden ajudar són les il·lusions que ens posem en el nostre camí, allò que ens agrada i fa que la nostra vida sigui única i fantàstica.

D’altra banda, també hauríem de ser bones persones, és a dir, ser capaços de vetllar perquè la resta de persones estiguin bé mitjançant una manera de ser honesta, íntegra i amable. Els petits gestos, com donar les gràcies, demanar les coses amb educació i saludar desinteressadament, poden ajudar-nos a veure que el que ha de passar davant de tot és el component humà.

Com a darrer element per viure una vida amb optimisme, Küppers ha parlat de la necessitat de ser una persona llesta. Aquesta idea es resumeix en la tesi que hem de tenir clar que primer s’ha de fer el que és primer, com dedicar temps i amor a la família, els amics i la gent que ho necessiti. 

Amb la posada en pràctica dels pensaments que ha mostrat Küppers en aquesta conferència, podem fer que la nostra vida influeixi positivament sobre el dia a dia de la gent que ens envolta. D’aquesta manera, la nostra mera existència transcendirà i haurem fet que el món que ens vam trobar sigui una mica millor.

#EUE   #oberts   #biofedacs   #totssomun   #avuixdemà

CreaEscola Quality Certificate for Education Website