Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

Detectius artístics

Detectius artístics

Els alumnes de P3 hem treballat sobre l’artista urbà Banksy. En aquesta tasca hem dut a terme una investigació en la qual ens hem convertit en veritables detectius artístics amb l’única finalitat de descobrir la identitat de l’artista i les tècniques que utilitza, atès que és un artista anònim.

L’art urbà és una forma d’expressió que ha despertat un gran interès per part de l’alumnat. Hem estat reflexionant sobre si els grafits són art urbà o vandalisme, un debat on hi ha hagut intervencions molt interessants. Per fomentar aquesta inquietud hem visitat l’espai Trafalgar, en el qual hem gaudit d’un tast de les seves obres i un taller. Durant aquesta activitat hem elaborat la nostra pròpia obra d’art amb la tècnica característica de Banksy, l’estergit.

És molt important fomentar l’art a les escoles i oferir noves propostes artístiques als alumnes que els permetin gaudir de l’art des del respecte i la sensibilitat. La temàtica social que tracta l’artista ens convida a una reflexió del que pensem i de com ho vivim. En paraules de l’alumne P. R., “ha estat increïble el taller que hem fet. Mai havia pintat amb esprai. És genial. Les plantilles son de Banksy i ha estat el meu primer grafit. Una sortida genial”.

Des de l’escola fomentem l’autonomia de cada estudiant amb qualsevol experiència i, gràcies a la present activitat, els alumnes han conreat els valors i sensibilitats que caracteritzen la nostra Comunitat Educativa. 

#llenguatges  #aprenem  #CreaActivitat  #LEM  #Banksy  #EspaiTrafalgar  #FEDACAmilcar #EscolesFEDAC

CreaEscola Quality Certificate for Education Website