Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

“DIARIS DE GUERRA”

“DIARIS DE GUERRA”

A l’etapa de batxillerat treballem els continguts amb altres metodologies a banda de les classes magistrals. Un exemple és el que us expliquem a continuació.

Els i les alumnes de segon de batxillerat han treballat la “Guerra Civil espanyola” a través de les publicacions de diaris de l’època. Diaris com La VanguardiaABC, La Falange, La Voz de España, Frente Rojo, Mundo Obrero, La Veu de Catalunya i Diari de Barcelona, van informar a la societat espanyola de tots els esdeveniments importants que es van produir al país al voltant d’aquest conflicte bèl·lic. 

Endinsant-se i cercant en les hemeroteques digitals dels diaris abans esmentats, l’alumnat ha escollit un diari en concret i ha recreat les publicacions realitzades a partir del juliol del 1936 fins a l’abril de 1939. 

A part de recrear les publicacions com a treball escrit, han exposat a la resta de companys i companyes el producte final realitzat posant en pràctica l’oratòria, un dels projectes propis de les nostres escoles Fedac

Ha estat una experiència molt enriquidora on l’alumne ha pogut aprendre el que va suposar aquest esdeveniment històric d’una forma més autònoma i significativa. A més a més, s’han apropat a la història d’una manera menys memorística i més lúdica.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website