Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

El tiberi de Baetulo

El tiberi de Baetulo

Sota el nom El tiberi de Baetulo, s’ha organitzat una sortida voluntària on un grup d’estudiants de Llatí i el seu professor s’han trobat aquest dissabte passat al matí davant l’escola per assistir a una celebració anual anomenada Magna Celebratio, organitzada per l’Ajuntament de Badalona per tal de promoure la història i cultura de la ciutat. Aquesta sortida ha servit per per commemorar la vida quotidiana dels ciutadans romans d’època clàssica.

L’esdeveniment ha tingut lloc en un espai obert (les places al voltant del Museu de Badalona), on s’han recreat diversos tallers i oficis d’època romana, com la fabricació d’objectes de ceràmica, l’elaboració de pa i la forja d’armes. Allà els estudiants s’han involucrat en les diferents activitats i han après sobre la vida i costums dels romans antics. Alguns dels tallers han despertat molt d’interès pels valors humans que s’hi conreaven, com el respecte pel medi ambient amb un taller on s’explicava que s’aprofitaven totes les parts del peix (fins i tot les vísceres!) o un altre on es fomentava la companyonia a l’hora de crear mosaics.

A més dels tallers, també hi ha hagut espectacles i demostracions d’habilitat de lluita dels gladiadors, la valentia i coratge dels quals ha servit com exemple als alumnes per afrontar els seus reptes del dia a dia. Els estudiants han agraït l’oportunitat d’haver pogut participar en aquest esdeveniment educatiu i enriquidor que els ha permès aprendre alhora que gaudeixen. Més enllà de l’interès mostrat, en algun moment els alumnes també s’han quedat sense paraules com quan han vist que els romans aprofitaven el greix i ossos d’animals per fer productes cosmètics.

Després de tota aquesta experiència, El tiberi de Baetulo ha acabat amb la visita a un restaurant típic romà per reposar forces després de tot el viatge. Allà tant els estudiants com el professor han intercanviat opinions sobre com de diferent i semblant era la vida dels antics i la nostra actual desitjant poder fer més sortides com aquesta.

#passiópereducar   #oberts   #glocalitat   #biofedacs

CreaEscola Quality Certificate for Education Website