Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

La festa de Tàrraco viva

La festa de Tàrraco viva

En un dia ple d’història i emocions, alguns estudiants de Llatí de tres cursos diferents de FEDAC Amílcar i dos professors motivats es van embarcar en una inoblidable excursió a la festa de la Tàrraco Viva. Arribant-hi el 21 de maig en tren des de Barcelona, van viure una experiència única que els va submergir en la grandesa de l’Imperi Romà i els va ensenyar una profunda lliçó sobre el passat d’on venim.

El matí va començar amb una visita a les recreacions històriques de gladiadors i legionaris, on els alumnes es van meravellar veient els vestits autèntics i les demostracions de combat. A mesura que les espases xocaven i els escuts s’alçaven, els estudiants es van sentir transportats en el temps, experimentant el coratge i la disciplina dels antics guerrers romans. Va ser un recordatori poderós de la importància de la valentia i el respecte a la vida quotidiana.

Després de l’emocionant espectacle el grup va gaudir del dinar d’un restaurant italià força acollidor. Mentre compartien riures i anècdotes, es van estrènyer els llaços d’amistat i companyonia. Va ser un moment per valorar la importància del suport mutu, valor fonamental que els antics romans també posseïen com a societat.

Amb els estómacs satisfets, el grup va començar una caminada fascinant pels llocs d’interès romans. Des del majestuós amfiteatre fins a les impressionants ruïnes del circ i el mercat, els estudiants van caminar pels mateixos carrers que una vegada van estar plens de vida a l’antiga Tàrraco. Va ser una lliçó palpable sobre la importància de la preservació de la història i el llegat que deixem per a les generacions futures.

No obstant això, la sortida no es va limitar a la història i cultura romanes. A mesura que els estudiants se submergien en el passat, també van aprendre importants valors humans. La importància del treball en equip i la col·laboració es va fer evident en observar l’organització i disciplina dels gladiadors en el camp de batalla. La generositat i la solidaritat es van manifestar en els gestos d’amabilitat i recolzament mutus entre els companys de viatge. Va ser una experiència que els va recordar que els valors humans transcendeixen el temps i l’espai, i que són fonamentals per construir una societat justa i harmoniosa.

En acabar el dia, el grup va tornar a Barcelona amb el cor ple de records i una nova valoració de la grandesa de la Història i els valors humans. La sortida a Tàrraco va ser molt més que una lliçó de Llatí, va ser un viatge emocionant que va despertar en els alumnes una comprensió més profunda del seu propi paper com a ciutadans del món. 

#passiópereducar #lideratges #totssomun #feinabenfeta #biofedacs

CreaEscola Quality Certificate for Education Website