Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

L’Espai Emmaús, què és?

L’Espai Emmaús, què és?

Emmaús és un moment de silenci només per a TU, on connectar amb el COR, el COR, el CAP i l’ÀNIMA. Emmaús és un camí per trobar la Pau interior i expandir-la al món. Un espai de l’escola, situat a la part alta de l’edifici, on només entrar-hi, perceps la llum, sents el caliu de la decoració zen i trobes un moment de silenci, de calma.  Allà, els alumnes, des d’Infantil fins a 2n de Batxillerat, poden gaudir d’una sessió d’Interioritat, a càrrec del Mossèn Gerard o del propi professorat, un cop a la setmana.

El Projecte Emmaús pretén afavorir el desenvolupament integral de l’alumne/a, cultivant la intel·ligència espiritual, mitjançant les tres dimensions de la persona (mental, corporal i emocional). A través de diferents tècniques de relaxació, l’alumne/a connecta amb el seu món interior, amb el seu “jo essencial”, per tal de fer-se preguntes i així trobar eines que l’ajudin a descobrir el sentit de la vida, visualitzant el seu propòsit personal.

Entre les tècniques trobem la respiració, el moviment, el ioga, la meditació o mindfulness, el sentits, l’energia, l’expressió artística, la visualització, la contemplació, la veu i la paraula, la pregària, …

En un món cada vegada més accelerat, en el qual vivim amb “contaminació visual i acústica”, rapidesa, agitació mental i tensions ambientals; fets que provoquen estrès, dèficit d’atenció, incompetència emocional, manca d’habilitats socials, … resulta indispensable crear a les escoles un espai que fomenti l’escolta l’interior, l’ús de les competències emocionals, la bona convivència, la disminució de l’estrès i, en definitiva, la millora la salut. Factors que també afavoriran el rendiment acadèmic. 

Disposem d’aquests espais en el dia a dia? Cal buscar-los i pitjar el botó de connexió amb un/a mateixa. 

Fes-ho per tu. És benestar, és salut. És viure en plenitud.

#elsespaisparlen (ENTORN), #sisèsentit (CARÀCTER), #tutopia (CARÀCTER), #interioritat (CARÀCTER)

CreaEscola Quality Certificate for Education Website