Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

LíderEnMi a l’escola FEDAC Amílcar 

LíderEnMi a l’escola FEDAC Amílcar 

A l’escola FEDAC Amílcar fa anys que consolidem amb èxit el programa LíderEnMi (LEM), una iniciativa educativa basada en Els 7 Hàbits de les persones altament efectives, dissenyada per Stephen R. Covey. Aquest programa té com a objectiu desenvolupar les habilitats personals i interpersonals dels estudiants, promovent un entorn escolar positiu i proactiu.

Els 7 Hàbits, que són la columna vertebral del programa LíderEnMi (LEM), inclouen:

  1. Sigues proactiu: Ensenya als alumnes a prendre la iniciativa i responsabilitzar-se de les seves accions.
  2. Comença amb un fi en ment: Ajuda els estudiants a establir objectius clars i treballar amb determinació per assolir-los.
  3. Fes primer el que és primer: Prioritza les tasques importants per gestionar el temps de manera efectiva.
  4. Pensa en guanyar-guanyar: Fomenta el respecte mutu i la recerca de solucions beneficioses per a tothom.
  5. Busca primer entendre, després ser comprès: Promou l’escolta activa i la comunicació empàtica.
  6. Crea sinergies: Incideix en la col·laboració i el treball en equip per assolir resultats superiors.
  7. Esmola la serra: Subratlla la importància de la renovació personal constant en l’àmbit físic, mental, emocional i espiritual.

A l’escola hem integrat aquests hàbits en totes les seves activitats diàries, des de les classes fins a les activitats extracurriculars, amb l’objectiu de crear una cultura escolar de lideratge i responsabilitat. Els professors hem rebut formació específica per guiar els alumnes en l’aplicació pràctica d’aquests hàbits, i s’han creat espais de reflexió on els estudiants poden compartir les seves experiències i progressos.

L’impacte del programa LíderEnMi (LEM) ja és evident a FEDAC Amílcar. Els alumnes mostren una major capacitat d’autogestió, millor col·laboració entre companys i una actitud més positiva cap als desafiaments acadèmics i personals. Els docents aporten el seu granet de sorra amb el compromís d’avançar i continuar creixent com a escola. I, finalment, les famílies han expressat el seu suport i satisfacció pel desenvolupament integral que estan observant en els seus fills

Els facilitadors LEM de l’escola, Rafa Chirivella i Marisela Mendoza, han destacat la importància d’aquest programa en la formació dels estudiants: “LíderEnMi no només ajuda els nostres alumnes a ser millors estudiants, sinó també millors persones. Els 7 Hàbits els ofereixen eines valuoses per a la vida, preparant-los per afrontar amb èxit els reptes del futur.

Amb aquest projecte, FEDAC Amílcar reafirma el seu compromís amb una educació de qualitat que no només se centra en els coneixements acadèmics, sinó també en el creixement personal i social dels seus alumnes.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website