Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

Preservar el passat per abraçar el futur

Preservar el passat per abraçar el futur

Ressonen dins nostre les paraules de Hannah Arendt amb què defensava que “la tasca més elevada de la cultura és la conservació del passat, […] car la seva memòria salva a qualsevol persona de la fugacitat del temps”. El seu pensament ens convida a reflexionar sobre la importància de preservar el passat per abraçar el futur incert. 

Aquesta mateixa inquietud ha inspirat que el passat 16 de març diversos estudiants de Llatí d’ESO i Batxillerat s’hagin reunit amb alguns professors per commemorar l’aniversari de la mort de Gai Juli Cèsar al teatre de l’escola. En un ambient distès de reflexió i companyonia els assistents hem recordat els valors d’aquest gran líder romà mentre hem gaudit de plats típics grecs.

L’esdeveniment ha començat vestint-nos amb un llençol a mode de toga per posar-nos en la pell del personatge que volíem recordar. Vestits com tocava, hem rememorat Juli Cèsar com un gran admirador dels ensenyaments de la cultura grega, dels quals hem destacat la llibertat, la democràcia i la justícia, aspectes tan necessaris a dia d’avui.

Tot i que sabem que la seva vida va ser truncada per un acte de covardia i traïció el 15 de març de l’any 44 aC, la figura de Juli Cèsar ens ensenya la importància de la lleialtat, la valentia i la perseverança en qualsevol dels nostres actes diaris. La seva vida ens mostra que podem superar fins i tot les majors adversitats i aconseguir grans fites si ens hi esforcem.

L’ambient reflexiu i festiu ha continuat després d’aquesta breu xerrada quan els estudiants han gaudit de deliciosos plats típics grecs, com la spanakopita i la salsa tzatziki. Realment ha estat una oportunitat única perquè els estudiants reflexionin sobre tots els valors que Juli Cèsar ens ensenya a l’hora que degusten plats que els obren la porta cap a altres realitats.

Esperem que aquesta celebració hagi deixat una impressió duradora en la ment i el cors dels estudiants. Tan de bo els valors de Juli Cèsar segueixin sent recordats per les generacions que han de venir.

#biofedacs #passió #totssomun #CreaActivitat

CreaEscola Quality Certificate for Education Website