El projecte Padrins Lectors va néixer com un projecte propi de la nostra escola. Es tracta d’un APS (Projecte Aprenentatge Servei) on es relacionen a dos nivells educatius molt diferents: infants de 5/6 anys amb adolescents de 16/17 anys.
Per a poder treballar l’aprenentatge de la lectoescriptura d’una manera més individualitzada, respectant en tot moment el ritme de cada infant, es va pensar a proposar als alumnes de 1r de Batxillerat que de manera voluntària poguessin venir a ajudar als infants en aquest procés.
Abans d’iniciar el projecte, vam decidir fer una dinàmica de coneixement d’uns i uns altres, trobant-nos una tarda en el poliesportiu de l’escola. D’aquesta manera, van establir un primer contacte i van iniciar una connexió entre ells.
Quan ja vam saber qui estava disposat a participar en el projecte, els vam explicar quina metodologia seguíem per anar tots a una.
Es divideix cada grup-classe d’I5 en dos subgrups per tal de treballar amb un nombre més reduït. Ja que cada infant té un ritme d’aprenentatge diferent, es comença donant un petit dossier amb una fitxa de lectura que la mestra li posa segons el moment de l’aprenentatge en el qual es troba. El dia de la setmana que baixa el padrí o padrina lector/a, repassen la fitxa de lectura que els ha tocat i que també han treballat a casa. Si està assolida, es comença una nova. A més, disposen de material manipulable per poder fer del seu aprenentatge un moment més vivencial.
Cal ressaltar el vincle tan gran que s’estableix entre ells i elles. L’alumnat d’I5 espera amb entusiasme cada setmana el seu padrí o padrina lector/a i ells cedeixen dos patis setmanals per acompanyar-los i fer-los de xerpes en aquest nou aprenentatge. Els més grans se n’adonen del paper tant important que tenen dins la vida escolar del seus fillols i filloles i de la seva evolució.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola