Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

Projecte interdisciplinari

Projecte interdisciplinari

Projectes secundària

S1, S2 i S4

Un cop més, els alumnes de secundària s’han capbussat en la història i la ciència gràcies als projectes. 

L’astronomia ha estat la protagonista entre els nostres joves catedràtics d’S1 que s’han acostat al Sistema Solar des de la mitologia, la ciència, la història, l’art i la música per descobrir que, efectivament, Eppur si muove. Després de la vista al Planetari del Cosmo Caixa, els especialistes de Harvard, Stanford, Cambridge i Oxford han reviscut els grans astrofísics de la història per identificar, descriure i relacionar amb la mitologia els planetes del Sistema Solar. La banda sonora l’ha posat la simfonia “The planets” de Gustav Holst.

L’oceà Atlàntic ha estat testimoni de l’increïble viatge que les més grans armades i els més temibles pirates i corsaris han protagonitzat, deixant testimoni en els seus quaderns de bitàcola gràcies al projecte Broken Sails d’S2. La Royal Navy britànica i la Real Armada espanyola han planificat el periple des de la metròpoli fins a les colònies del s. XVII, sota l’amenaça de corsaris i pirates que cobegen els seus tresors. Mapes, rutes marítimes, capitans i capitanes que han fet història, vaixells mítics i provisions per al llarg viatge, han estat algunes de les tasques encomanades a les tripulacions.

Finalment, amb Mirades del 36 S4 ha reinterpretat una de les obres més grans i colpidores de l’art contemporani, el Gernika, fent un exercici imprescindible de recuperació de la memòria històrica del país. La visita al refugi antiaeri de la Plaça del Diamant i les recreacions que han fet els alumnes han permès plasmar en maquetes els episodis de la Guerra Civil i la postguerra que més els han colpit. 

L’aula de tecnologia, els passadissos i les aules han estat l’espai de treball compartit dels diferents equips.

Han estat setmanes intenses. Gràcies a tothom.

#elsespaisparlen (ENTORN)

#aprenem (EDUCACIÓ)

#momentsmemorables(EDUCACIÓ)

#passiópereducar(CARÀCTER)

CreaEscola Quality Certificate for Education Website