Amílcar, 10 - 08031 Barcelona

933 571 554

Adaptació I3

Adaptació I3

L’adaptació és un procés clau per assegurar que els nens i nenes se sentin segurs, còmodes i motivats al nou entorn. Les mestres juguen un rol fonamental per facilitar aquesta transició, mitjançant estratègies que fomentin la confiança, el benestar emocional i la integració social. Creant un ambient acollidor i càlid des del primer, ja que és crucial perquè els nens i nenes sentin que l’escola és un lloc segur.

Per tal de facilitar aquesta adaptació, s’ha fet una adaptació de manera progressiva de tal manera que, les primeres setmanes han sigut amb un horari reduït i amb activitats més lúdiques. S’ha comptat també amb un reforç de mestres per acompanyar aquest procés d’adaptació. A més a més de comptar amb les tutores i tot l’equip d’infantil.

Aquest enfocament gradual i amb més acompanyament ha permès que els nens i nenes coneguin l’entorn, els seus companys i companyes i a les mestres d’una manera relaxada, facilitant d’aquesta manera l’acostament a la nova rutina. Gràcies també, a les diferents dinàmiques a través de propostes lúdiques i enfocades a les necessitats i interessos de cadascun perquè se sentin vinculats des del primer dia. Creiem en la importància del benestar de l’alumnat i, per això, treballem des de l’inici les rutines, els hàbits i les normes de convivència per tal de facilitar un espai de calma on puguin anticipar-se al que vindrà. També comencem a treballar els projectes transversals de LEM o Emmaus per tal d’empoderar-los i afavorir el desenvolupament integral de l’alumne/a, cultivant la intel·ligència espiritual, mitjançant les tres dimensions de la persona (mental, corporal i emocional).

Finalment cal destacar la comunicació amb les famílies. La comunicació fluida amb les famílies ha permès compartir el progrés i les possibles dificultats dels infants. Proporcionant-los la màxima informació, donant-los una acollida propera i mostrant col·laboració amb tot el que necessitin. Aquesta col·laboració entre mestres i famílies ha sigut essencial per assegurar una adaptació més ràpida, afectuosa i efectiva.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website